Puron Keravan toimipisteeseen asennetaan työvaatelajittelurobotti

Keravan pesulaan on päätetty hankkia työvaatelajittelurobotti. Robotti asennetaan syksyllä 2024 ja se on osa uutta ja
kehittyvää Puroa. Puron toiminnan kehittäminen on noussut esille myös asiakastyytyväisyyskyselyissämme.

Vaikka robotin suurimmat vaikutukset kohdistuvat Puron henkilöstöön sekä Keravan pesulan toimintaan, on sillä pieniä vaikutuksia myös asiakkaittemme arkeen. Tiedotamme asiakkaitamme vielä kuluvan kesän aikana lisää. Suuria muutoksia ei ole tulossa, ja edessä olevat muutokset koskevat lähinnä työvaatteiden kanssa aiemmin samaan pesupussiin lajiteltuja sukkia, jotka on jatkossa lajiteltava omaan pussiinsa. Potilasvaatteiden kanssa toimitaan tulevaisuudessa kuten aiemminkin.

Puron tehtävänä on tuottaa asiakasomistajilleen kustannustehokkaita pesularatkaisuja, ja tuotannon automaation lisääminen varmistaa asiakkaillemme kilpailukykyisen pesulatoiminnan myös tulevaisuudessa. Keravan pesulassa robotti vähentää työvaatteiden lajittelijan fyysistä kuormitusta sekä parantaa työergonomiaa. Se myös tunnistaa vierasesineet turvallisesti (esim. ruiskuneulat) ja lisää siten lajittelijan työturvallisuutta.

Robotti on tanskalaisen Inwatecin valmistama, ja samanlainen on ollut käytössä Oulun Cliini- pesulassa vuodesta 2021. Robotin kapasiteetti on 2300 vaatetta tunnissa, ja siinä on läpivalaisulaite, vierasesineiden poisto sekä ns. konenäkö ja sirunluentaominaisuus.

Kysymyksiä (ja palautetta) prosessista voi lähettää Ninnu Kankaalle Puron viestintään:
ext-ninnu.kangas@puro.fi.