Harjoittelun kautta pääsen tutustumaan suomalaiseen työelämään

Puro Tekstiilihuoltopalvelut tarjoaa määräaikaisten kausitöiden lisäksi mahdollisuuksia esimerkiksi opintoihin liittyviin harjoitteluihin. Haluamme olla vastuullinen työnantaja ja tarjota harjoittelupaikkoja mahdollisuuksiemme mukaan. Saatamme olla joillekin ensi kosketus työelämään Suomessa. Työyhteisömme koostuu monista eri kansallisuuksista ja eri ikäisistä työntekijöistä. Koemme erilaisuuden olevan rikkaus työyhteisössämme. Tässä on harjoittelija Kaminin tarina.

Kamini opiskelee suomen kieltä ja kulttuuria seurakuntaopistossa. Hänellä on ammatti kotimaastaan, mutta ei ole ollut Suomessa vielä töissä. Suomen kielen opintoihin liittyy harjoittelujakso, jonka aikana on tarkoitus päästä tutustumaan suomalaiseen työyhteisöön ja työntekoon Suomessa. Kamini pääsi Puroon kolmen viikon mittaiseen harjoitteluun.

– Olen nyt ensimmäistä kertaa harjoittelemassa suomalaisessa yrityksessä. Minut on otettu hyvin mukaan työyhteisöön ja perehdytetty työtehtäviin. Olen ollut siitä tosi iloinen! Olen päässyt tutustumaan useaan eri työtehtävään ja tehnyt töitä muutamassa eri työpisteessä. Olen jopa oppinut ompelemaan sähköompelukoneella! Toivoisin saavani töitä koulun loputtua täältä, sillä olen viihtynyt Purossa hyvin.