Puro Tekstiilihuoltopalvelut

Riikka on usean kesän kesätyöntekijä

Puro tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja nuorille ja esimerkiksi opiskelijoille sopivia osa-aikatöitä. Yksi Puron kausityöntekijöistä on ammattikorkeakoulussa opintojaan tekevä Riikka.

Se oli aluksi vain kesätyö. Kun Riikka valmistui ylioppilaaksi vuonna 2017, hän aloitti lakkiaistensa jälkeen Purolla kesätyöntekijänä. Kesän päätteeksi töistä tarjottiin jatkoa ja työpätkä venyikin lopulta kahden vuoden mittaiseksi.

Kun Riikka pääsi opiskelemaan hakemaansa alaa Haaga-Heliaan, korkeakouluopintojen alkaminen tarkoitti sitä, että tuttu työ oli jätettävä taakse. Tunnelma oli innostunut, mutta samalla myös haikea.

– Kun piti lähteä tutuksi tulleesta työporukasta, niin kyllä siinä itku tuli. Töissä oli muodostunut niin hyviä ystävyyksiä.

Onneksi vanhaa työpaikkaa ei tarvinnut unohtaa kokonaan. Jo ensimmäisen lukukauden jälkeen Riikka palasi Purolle uudestaan – jälleen sesonkitöissä kesätyöntekijänä sekä joulun ajan kiireapulaisena.

– Olen ollut innoissani kun olen saanut palata takaisin tänne tuttuun porukkaan, hän toteaa.

Työ antaa sopivaa vastapainoa opiskelulle

Riikan työtehtävät Purolla ovat olleet erilaisia ja vaihtelevia. Aluksi tutuksi tuli erityisesti lakanamankeli, mutta työtehtävät monipuolistuivat vähitellen osaamisen kertymisen mukaan.

– Paljon työssä on rutiinia ja toistoa, mutta joka päivä tässäkin oppii jotain uutta ja kehittyy paremmaksi. Näissä töissä myös aika menee tosi nopeasti.

Yksi hyvä puoli tekstiilihuollon välillä raskaassakin työssä on se, että se tuo vaihtelua opiskelulle ja sen henkiselle kuormitukselle. Riikan mielestä fyysinen työ on hyvä tapa saada ajatuksia välillä muualle.

– Kyllä voin suositella tätä työtä muillekin opiskelijoille. Ja ainakin yhteen opiskelukaveriini olen törmännytkin täällä, hän hymyilee.

Riikan lisäksi muillekin osaaville kesätyöntekijöille on Purolla tarjottu kesän jälkeen jatkoa. Kesätyö Purolla tarjoaa hyvät mahdollisuudet etenemiseen tai kausitöiden tekoon joustavasti.

Kuka?
Riikka
Kausityöntekijä
Aloitti Purossa: Vuonna 2017
Harrastukset: Kielten opiskelu

Millaista meillä on kesätöissä?

Kysyimme kesätyöntekijöiltämme, miten onnistuimme. Tässä poimintoja saamastamme palautteesta:

”Hienoa, että haluatte kehittää työympäristöä koko ajan. Kiitos kaikesta! Olen oikein tyytyväinen työnjohtajan ja muiden opastukseen.”

”Kiitos supermukavasta kesästä ja ihan huipputyöpaikasta! Sain aina apua, jos pyysin ja uudet asiat opetettiin huolellisesti ja hyvin.”

”Työkaverit ovat olleet ihania! Varsinkin kun olen ihminen, joka saattaa kysellä jopa liikaa, ettei vaan tee virheitä. Kukaan ei sanonut tai huutanut ilkeästi, jos olen tehnyt virheen, vaan huomauttanut asiasta ja neuvonut.”

”Mukava työilmapiiri, oli mukavaa tulla töihin”

”Oli erittäin mukavaa, kun työtoverit kannustivat minua.”

”Suosittelen kavereilleni tätä kesätyöpaikkaa.”

”Kiitos kesätyöpaikasta. Oli mukava olla ja kivaa porukkaa. Olen valmis työntekoon koulun ohella!”